Lymfmassage

Stimulerar lymfsystemet till att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivs sätt. 90 minuter 990kr med Lise Benberg.

Vad är lymfmassage?

Lymfsystemet är ett av kroppens cirkulationssystem, kallas ofta det ”bortglömda systemet”.

Det lymfatiska systemet är en stor del av kroppens immunförsvar och kroppens stora detoxsystem. Det är kroppens reningssystem och avloppssystem som rensar ut bakterier, virus, tumörceller och andra toxiner från kroppen.

När det är stagnation i lymfsystemet blirhuden därför ofta svullen och svampig. Lymfmassagen förbättrar cirkulationen av lymfa, vilket hjälper till att göra huden mer spänstig. Massagen hjälper av samma orsak även på celluliter.

Stagnationer i lymfsystemet kan bero på en mängd olika saker, exempelvis ärrbildningar, skador och stress.
Har du områden på kroppen som är kalla?Rumpan eller låren brukar vara det vanligaste. Det är tecken på stagnerad lymfa. Är du öm i gäddhänget? Det är också tecken på stagnerad lymfa. Kroppen blir som en vattentank när det lymfatiska systemet inte fungerar. Det skapar ofta en övervikt du inte kan träna bort.

Några andra vanliga symptom som kan tyda på stagnation i lymfsystemet, är att man känner sig ”tung och trög” i kroppen, trött, svullen i olika kroppsdelar, att man har oförklarlig värk i kroppen, att man ofta får infektioner/förkylningar, domningar i fingrar och armar, yrsel, huvudvärk, lätt för att få träningsvärk, oförklarlig övervikt som inte går att bli av med, m.m.

Lymfmassage hjälper oss att transportera bort slagg ur kroppen. Detär en mjuk och behaglig massage, där vi arbetar med bindväven och lymfan samtidigt. Vi drar och stryker, trycker och skakar, så att stopp lossas upp och flödet kommer igång.

Vi jobbar också med andningen eftersom det är viktigt att få igång ett biologiskt korrekt andningsmönster och ”andas med diafragman”. Diafragman är lymfsystemets pump, men fungerar bara när vi andas korrekt.